Showit versus WordPress: de keuze voor je websiteplatform kan een wereld van verschil maken voor creatieve professionals. In de wereld van creatieve beroepen is de presentatie van je werk van onschatbare waarde. Toch hoor ik nog vaak dat mensen in deze branche vertrouwen op WordPress voor het bouwen van hun websites. Maar eerlijk gezegd, elke keer als ik dat hoor, denk ik bij mezelf: ‘wat zonde’. Want laten we eerlijk zijn, de meeste van die websites missen het sprankelende WOW-effect dat een Showit-website moeiteloos kan leveren. In deze blog duiken we dieper in op de redenen waarom Showit misschien wel de beste keuze is voor creatieve professionals die een blijvende indruk willen maken met hun online aanwezigheid.

Wat is Showit?

Showit is een krachtig websitebouwplatform dat zich onderscheidt door zijn focus op visuele ontwerpflexibiliteit en gebruiksgemak. In tegenstelling tot traditionele content managementsystemen (CMS) zoals WordPress, waarbij gebruikers voornamelijk werken met een backend-interface, biedt Showit een unieke drag-and-drop interface waarmee gebruikers hun websites kunnen ontwerpen op een visuele manier.

Drag-and-Drop interface

Het belangrijkste kenmerk van Showit is de intuïtieve drag-and-drop interface waarmee gebruikers elementen zoals tekst, afbeeldingen, video’s en grafische elementen eenvoudig kunnen slepen en neerzetten op de gewenste locatie op hun website. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om de lay-out en het ontwerp van hun website aan te passen zonder enige technische kennis.

Flexibel ontwerp

Showit biedt ongeëvenaarde ontwerpvrijheid en flexibiliteit. Gebruikers kunnen elk aspect van hun website aanpassen, inclusief kleuren, lettertypen, lay-out en stijl, om een unieke en op maat gemaakte website te creëren die past bij hun merkidentiteit en doelstellingen.

Responsief ontwerp

Alle websites die zijn gebouwd met Showit zijn standaard responsief, wat betekent dat ze zich automatisch aanpassen aan verschillende schermformaten en apparaten, waaronder desktops, laptops, tablets en smartphones. Dit zorgt voor een consistente gebruikerservaring op alle apparaten.

Geïntegreerde blog

Hoewel Showit zich voornamelijk richt op visueel ontwerp, biedt het ook geïntegreerde blogfunctionaliteit waarmee gebruikers blogposts kunnen maken en beheren. Deze blogfunctie maakt gebruik van het WordPress-platform als backend, waardoor gebruikers kunnen profiteren van de kracht en flexibiliteit van WordPress voor het maken van bloginhoud.

SEO-vriendelijk

Showit is geoptimaliseerd voor zoekmachines en biedt gebruikers de mogelijkheid om titels, meta-tags, alt-teksten en andere SEO-elementen voor elke pagina en blogpost aan te passen. Hierdoor kunnen gebruikers hun website optimaliseren voor betere zichtbaarheid in zoekmachines zoals Google.

Klantenondersteuning

Showit staat bekend om zijn uitstekende klantenondersteuning. Het platform biedt uitgebreide documentatie, tutorials en webinars om gebruikers te helpen bij het bouwen en beheren van hun websites. Daarnaast is er een actieve gemeenschap van gebruikers die elkaar ondersteunen en inspireren. Heb je een vraag tijdens het bouwen van jouw website? Stel deze dan gemakkelijk via het vragenbalk rechtsonder aan de pagina.

Wat is WordPress?

WordPress is een open-source content managementsysteem (CMS) dat oorspronkelijk is ontwikkeld als platform voor het bouwen en beheren van blogs. Sinds de release in 2003 heeft WordPress echter een enorme evolutie doorgemaakt en is het uitgegroeid tot een veelzijdig en krachtig platform voor het maken van allerlei soorten websites, van eenvoudige blogs tot complexe e-commerce platforms.

Core Software

Dit is de kern van WordPress, die de basisfunctionaliteit biedt voor het beheren van inhoud, gebruikers, thema’s en plug-ins.

Thema’s

WordPress-thema’s bepalen het uiterlijk en de lay-out van een website. Er zijn duizenden gratis en premium thema’s beschikbaar die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van gebruikers.

Plug-ins

Plug-ins zijn extra stukjes software die functionaliteit toevoegen aan een WordPress-website. Er zijn meer dan 55.000 plug-ins beschikbaar, variërend van SEO-tools en contactformulieren tot e-commerce oplossingen en sociale media integraties.

Inhoud

Gebruikers kunnen verschillende soorten inhoud creëren en beheren, waaronder berichten (posts) voor blogs, pagina’s voor statische inhoud zoals een “Over ons” pagina, media zoals afbeeldingen en video’s, en gebruikerscommentaren.

Vanwege zijn veelzijdigheid en aanpasbaarheid wordt WordPress gebruikt door een breed scala aan individuen, bedrijven en organisaties, variërend van kleine persoonlijke blogs tot grote bedrijfswebsites en online winkels. Het wordt ook vaak gebruikt als platform voor het maken van gemeenschappen, forums en ledenwebsites vanwege de beschikbaarheid van specifieke plug-ins en thema’s voor deze doeleinden.

Showit en WordPress vergelijken

Gebruiksvriendelijkheid

Showit: Showit staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Het drag-and-drop systeem maakt het eenvoudig om de lay-out van je website aan te passen zonder enige technische kennis. Het is intuïtief en vereist geen codering.

WordPress: WordPress heeft een leercurve, vooral voor beginners, vanwege de uitgebreide functionaliteiten en mogelijkheden. Het bewerken van inhoud kan enigszins complex zijn, vooral als je gebruik maakt van aangepaste thema’s en plug-ins.

Flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden

Showit: Showit biedt ook aanpassingsmogelijkheden, maar is mogelijk iets minder flexibel dan WordPress, vooral als het gaat om diepgaande aanpassingen die codering vereisen. Het is echter nog steeds zeer aanpasbaar en biedt veel ontwerpvrijheid.

WordPress: WordPress biedt een enorme flexibiliteit vanwege de duizenden thema’s en plug-ins die beschikbaar zijn. Je kunt vrijwel elk aspect van je website aanpassen en uitbreiden met de juiste kennis en tools.

Functionaliteit

Showit: Showit is sterk in visuele aspecten en is ideaal voor het maken van prachtige, responsieve websites. Het is echter misschien niet zo geschikt voor complexe functionaliteiten zoals uitgebreide e-commerce winkels of ingewikkelde blogstructuren.

WordPress: WordPress is extreem veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende soorten websites, waaronder blogs, portfolio’s, e-commerce sites en meer. Met de juiste plug-ins kun je vrijwel elke gewenste functionaliteit toevoegen.

Schaalbaarheid

Showit: Showit is schaalbaar, maar mogelijk iets beperkter dan WordPress als het gaat om zeer complexe en grootschalige websites.

WordPress: WordPress is zeer schaalbaar en kan gemakkelijk worden uitgebreid naarmate je website groeit, dankzij de beschikbaarheid van duizenden plug-ins en thema’s.

Technische aspecten

Showit: Showit zorgt voor de technische aspecten, zoals hosting en beveiliging, waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op het ontwerpen van hun website. Updates worden automatisch uitgevoerd.

WordPress: WordPress vereist regelmatige updates en onderhoud om veilig en optimaal te blijven werken. Met de juiste hostingprovider en beveiligingspraktijken kan het echter een zeer stabiel platform zijn.

Door deze aspecten te vergelijken, kun je bepalen welk platform het beste past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren voor het bouwen van een website.

Zelf werk ik alleen met Showit. Ik vind Showit een uniek en krachtig platform voor het maken van prachtige en responsieve websites. Vooral voor creatievelingen, fotografen, ontwerpers en andere professionals die waarde hechten aan visueel design en flexibiliteit.

Ben jij een creatieve ondernemer en wil jij jouw website ook in Showit laten maken? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Ben jij klaar om jouw business naar een volgend level te tillen?

zeker weten!

zeker weten!